Turistinfo – Spania

Kos deg del Sol

«Overskriften er slagordet for Spania.»

19

 

Spania satser mer og mer på turisme og har gjort det i flere tiår.
Det har vært det viktigste ferielandet for nordmenn i over lang tid da Bl. a. Sotogrande er et ekslusivt område som er ideelt for å spille en rekke ulike idretter.

Nå vil Spania vise fram mangfoldigheten i landet og hva de har å tilby.

Vest – SOTOGRANDE, Solkystens lekeplass for de rike

Sotogrande er det nye Marbella. Dette er Smeltepunktet mellom Middelhav og Atlanterhavet, og den optimale lekeplass for golfspillere av rang, poloentusiaster, kongelige og kjendiser. For knappe 40 år siden var det kun gress, myr og et naturlig elveutløp der Sotogrande ligger i dag. I Sotogrande finner du solkystens beste golfbaner med Valderrama som har en høy standard og ikke minst enorme villaer, flotte leilighetsanlegg med en ekslusiv atmosfære.

Mat

Man kan spise seg mett og fornøyd på luksus!

visste du at fire av de ti beste restaurantene i verden er spanske?  I Norge er det sju slike stjerner. Sotogrande har gode restauranter som tilbyr alt fra sushi («Kamakura» på San Roque Golf) til fransk gourmetmat (Valderrama golfklubb). Her spesialiserer de aller fleste seg på mat fra Middelhavet.Ingen Michelinstjerner pryder foreløig Sotograndes restaurantverden, men man kan spise seg mett og fornøyd påLuksus

Golf

En av de beste hvis ikke det beste i det kontinentale Europa. Dyrt, men verdt det, en drøm av en golfer, må du gjøre det en gang i dine golfaktiviterer liv!Her finner vi også den beste restauranten i Sotogrande på golfplassen Valderrama som er åpent til de som ikke er medlemmer for bespisning, slutten av uken (På søndager), med en spesiell lunsjbuffé. Det er til å ikke gå glipp av.Alt i alt et must! Golfbanen er en tøff løype, men fylt med historie. Og denne er Vurdert som nr. 1 , altså på topplisten av alle som har vært i Spania og spilt GOLF.

      To do list

Med de mange golfbanene i Spania skulle noen og enhver kunne bli fristet til å utforske Spania og kanskje andre ting en golfbaner også.  Som f.eks:

 • Cucurucho Beach  hvor  små og store kan spise, bade og boltre seg på det store området på stranden i Sotogrande. 
 • Sotogrande Hipica: Delta i rideklasser, eller lei privattime. De aller minste under fem år kan bli med på korte rideturer med stallens ponnier.  Dette er svært populært hos barna.  
 • Ellers finner en både treningsentrer, shoppingsentrer og turområder.

MARBELLA i Costa del Sol

Marbella er en populær turist destinasjon ikke bare om sommeren, men gjennom hele året på grunn av det store tilbudet av aktiviteter.

10 ting å gjøre i Marbella :

 1. Her kan vi nevne det store kino anlegget som ligger i kjøpsenteret La Canada. Her feires hvert år en kjent internasjonal kino festival hvor stjerner og kjendiser fra hele verden er gjester. (Husk kamera og en pen til autograf )
 2. En tur iPurto Banus er også et lokkende alternativ. Her kan man se og beundre store luksus båter og biler, og den høye levestandaren. Man kan fort la seg friste ved å sette seg ned og nyte en drink og  den vakre utsikten.
 3. Er du en teater-elsker, har Marbella et vakkert teater som byr på spennende og tradisjonelle forestillinger året igjennom.
 4. Hvis du liker å ta deg en eller noen øl og tapas anbefaler vi deg to områder hvor man kan nyte dette – hav promenaden og gamle byen. Hav promenaden tilbyr typisk turist atmosfære, men gamle byen tilbyr et mer virkelig og tradisjonelt inntrykk av byen.
 5. I Marbella finner man hundrevis av aktiviteter og vannski er så klart en av dem. I San Pedro de Alcántara kan man nyte denne idretten i cablesky anlegget. Ikke koster det for mye heller.
 6. Hva annet har Marbella å tilby ? Jo, noen timer på stranden. Ungene får boltre seg på et stort område og restaurant, kiosk, toaletter og service er å finne like ved
 7. Hvis du liker å handle så er La Cañada kjøpsenteret for deg. Her finner man absolutt alt som klær, serviser og bestikk, datavarer og mye mer…Og jeg er sikker på at du ikke kommer tomhendt ut her.
 8. lokal fester for byens helgene Costa del sol. Juni, july og oktober er månedene hvor byens helgener blir feiret i Marbella, Nueva Andalusia og San Pedro de Alcántara.
 9. Spis fritert fisk på havnen i Marbella eller ta deg et slag med golf
 10. Opplev Jazz festivalen som blir holdt og feiret hvert år i byen. (Festivalen blir som regel holdt i mai )

Visste du at Spania er et av de varmeste landene i Europa ?  Til tross for en del regionale variasjoner har landet overveiende et varmt middelhavsklima med tørre somre og milde vintrer. I tillegg  kan Spania lokke med mer enn 3000 soltimer pr.år. Vintrene i Spania langs kyststripene i sør og øst har gjerne gjennomsnittstemperaturer rundt 13-15 grader, deriblandt  Costa del Sol. Om sommeren stråler solen, og temperaturene går fort opp mot 30 grader.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s